karaktervolle villa met scandinavische accenten

Deze karaktervolle, statige villa te Izegem onderging een volledige transformatie tot een lichtrijke en warme thuis voor een jong gezin.

De woning kreeg een grondige opfrisbeurt waarbij we de prachtige authentieke elementen extra tot hun recht lieten komen. Zo werd de elegante houten trap in ere hersteld door het hout terug naturel te zetten. Ook de parketvloeren werden opgeschuurd en herkleurd. Het donkere schrijnwerk en de muren werden wit geschilderd, waardoor de rooskleurige glas-in-loodramen en de houten accenten nog mooier uitkomen. Het reliëfrijke plafond in de leefruimte werd gerestaureerd en geeft extra cachet aan de ruimte.

Daarnaast werden ook nieuwe elementen toegevoegd. We werkten het ontwerp uit voor de haardwand met opbergruimte, de eettafel met bijhorend zitbankje op maat, het asymmetrisch boekenrek als scheiding tussen de eetplaats en zithoek. Ook de slaapkamers werden ingericht met kasten op maat. In de kinderkamers ontwierpen we een bureau met leeshoekje en een stapelbed in een ‘huisje’ met glijbaan. Een kinderkamer om van te dromen!

Voor het los meubilair en de aankleding deed de klant beroep op het stijladvies van Vida Design te Roeselare, waardoor het plaatje helemaal klopt.

Bekijk hieronder de volledige reportage.